Miljøvenlige cykeldæk - TannusDenmark

Tannus – Ditt miljövänliga cykeldäck

Tannus är också det miljövänliga cykeldäcket!

Vi på TannusSweden arbetar ständigt med att utvecklas, även på miljöfronten. Vi arbetar för närvarande som en del av Tannus-gruppen, med en heltäckande europeisk lösning för alla begagnade däck, i hopp om att göra Tannus-däcket till världens mest miljövänliga cykeldäck. Trots de luftlösa däckens enormt långa livslängd kommer allt att ta slut. Med tiden måste däcket bytas ut och skrotas, och varför inte göra det på ett miljövänligt sätt. Tannus-däck har flera aspekter och egenskaper som gör dem till ett miljövänligt cykeldäck. Det finns flera återvinningsalternativ för däcket, bland annat som granulat för plastbanar och i fallytor för lekplatser. Vanliga cykeldäck återvinns normalt inte i Sverige, men i stället skickas direkt till förbränning.

Sverige kan sparas för ca. 1.300 tons skrotade däck och slangmaterial om alla danska cyklar var utrustade med luftfria cykeldäck. Så det är inte bara tid och ansträngning du sparar genom att byta till Tannus-däck. Tannus-däck håller till ca. 9000 km körning, vilket är mycket längre än vanliga cykeldäck. Detta är anledningen till den potentiellt sparade mängden skrot. Eftersom Tannus-däck inte innehåller någon slang sparas naturligtvis också den årliga skrotade mängden av dessa!

I kvantitetsbeskrivningarna nedan kan du se varför vi tror att Tannus-däcket kan betraktas som miljövänligt cykeldäck.

Årligen skrotas vanliga cykeldäck: ca. 1.300 ton

Årligen skrotade cykelslangar: ca. 435 ton

Potentielt skrotade Tannus-däck årligen: ca. 435 ton

köp här

Vad händer med begagnade cykeldäck?

De ca. 1.750 ton årligen skrotad vanliga cykeldäck och cykelslangar skickas nästan alla för förbränning och omvandlas till värmeenergi. Det finns för närvarande tidspunkt ingen dansk genvindingslösning och inget återvinningssystem för skrotade cykeldäck och slangar, och den stora majoriteten köras till skrotgården och vidare till en förbränningsanläggning.

Miljövänliga cykeldäck!

Eftersom Tannus-däck inte innehåller metalldelar som kanttråd och ventil utan istället är gjorda av massivt polymermaterial är återvinningsmöjligheterna mycket bättre. En omfattande europeisk återvinningslösning för Tannus-däck pågår och kommer att ge vanliga cykeldäck bakhjul, även på klimatfronten!